MEDNARODNO PRIZNANJE ZA MLADE

MEDNARODNO PRIZNANJE ZA MLADE
MEDNARODNO PRIZNANJE ZA MLADE

nedelja, 22. februar 2015

4. dan, 22. februar 2015

Danes smo se zbudili ob 8.00 in se odpravili v trgovino po plinske bombice za gorilnik ter hrano za zajtrk. Šli smo v trgovino London in potem še do štirih trgovin, kjer smo iskali plinske bombe. Imeli so le eno pravo, ki pa je ustrezala le enemu gorilniku. Ne vemo še, kako bomo preživeli z dvema gorilnikoma.

Nazaj v naš tukajšnji dom smo se spet peljali s tradicionalnim razmajanim lokalnim avtobusom, pojedli smo tisto, kar smo kupili za zajtrk, potem pa smo se začeli zbliževati s petindvajsetimi brhkimi dekleti z Mauritiusa. To se je odvijalo do pol enajstih zvečer. Poleg načrtovanja poti smo se tudi razdelili v šest ekip in vsi smo se odlično ujeli. Imeli smo večerjo za vse udeležence in nato je vsaka skupina predstavila svojo kulturno točko, vendar so se nekatere skupine združile za predstavitev točke. Peli in igrali smo tudi tradicionalne pesmi in plese iz Mauritiusa in Slovenije. Peli smo Račke, Waving Flag, himni obeh držav, La riviere tanier, pesem v kreolščini, našo Avsenikovo na Roblek in mnoge druge.


Pripravili smo se tudi za jutrišnjo odpravo. To pomeni, da smo spakirali vso potrebno opremo v nahrbtnike. Naši trije mentorji so prehodili drugi dan odprave. Cele tri ure jih je pral dež, še več mokri so bili do kože in še kam dlje. Naša odprava bo potekala po jugozahodnem delu otoka. Prve dni bomo hodili po Nacionalnem parku Black River, potem pa nas čaka še labirint med sladkornim trsjem. Skupaj bomo prehodili 38 kilometrov in naredili približno 800 metrov višinske razlike.






Ni komentarjev:

Objavite komentar