MEDNARODNO PRIZNANJE ZA MLADE

MEDNARODNO PRIZNANJE ZA MLADE
MEDNARODNO PRIZNANJE ZA MLADE

nedelja, 1. marec 2015

10. dan, 28 februar 2015

Naslednje jutro smo se s kombiji odpravili na prireditev, ki je potekala v St.Chaterine. Tam smo imeli delavnico, kjer smo videli in tudi poskusili rezbariti les. Kasneje nas je čakala velika pogostitev. Na koncu je sledila je predstavitev naše delegacije, kjer smo predstavili našo lepo deželo, zapeli državno  himno in se naučili mauricijski kulturni ples imenovan sega.
Po končanem druženju smo se vrnili nazaj v kamp, kjer smo se spočili, umili in se pripravili na sledečo poroko. Prava hindujska poroka je bila nepozabna izkušnja. Ko smo prispeli na prizorišče poroke smo zagledali veliko gnečo ljudi v lepih sarih – hindujskih svečanih oblekah. Tam so nas prijazno pospremili do sedežev, kjer smo nekaj časa čakali in poslušali molitve. Čez čas pa so nas prišli iskat strežaji in nas pospremili do mize, kjer smo imeli večerjo. Poskusili smo tradicionalno hindujsko hrano. Na koncu smo se še slikali z nevesto ampak smo morali biti zelo previdni da se je ni nihče dotaknil, saj se po zapovedih neveste do poroke ne sme nihče dotakniti.
Po poroki pa smo se odpravili še v disko, kjer smo preživeli prečudovito noč.

Kako smo se Slovenci vživeli v življenje pod ekvatorjem ste lahko prisluhnili tudi v oddaji Gori doli naokoli na Radiu Slovenija, 1. program (91,8).
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/soncna-otoka-mauritius-in-kuba/ava2.174322237/

Udeležili smo se tudi tradicionalne hindujske poroke, o tem pa vabljeni k poslušanju prihodnjo soboto, 7. marca, ob 10.30 uri.









1 komentar:

  1. *Popravek:

    Poročilo s hindujske poroke boste lahko slišali v soboto, 14. marca, v oddaji Gori doli naokoli, okoli 10.30 ure, na Radiu Slovenija, 1. program. Posnetek bo moč najdti tudi na spletni strani www.radioprvi.si.

    Monika Kern

    OdgovoriIzbriši